Avrupa, Yeni Bir Truva Atı ile Karşı Karşıya

Eset, bilgisayarlara yönelik 'Haziran ayı Dünya Tehdit Raporu'nu açıkladı. Buna göre Avrupa’daki bilgisayarlar yeni bir truva atının etkisine girmeye başladı.

'JS/TrojanDownloader.Pegel.BR' olarak etiketlenen truva atı,  kullanıcıları zararlı web sitelerine yönlendirerek, diğer zararlı yazılımların bilgisayara bulaşmasına sebep oluyor. Böylece aslında her tür kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayabilecek virüslere kapı açmış oluyor.

Rapora göre, Avrupalı kullanıcılar bu truva atı'nın tehditi altındalar. 'JS/TrojanDownloader.Pegel.BR', yeni ortaya çıkmasına karşın elde edilen verilere göre Haziran ayı itibarıyla yüzde 2.29’luk oranıyla dünya genelinde beşinci tehdit sıralamasında yerini aldı. Bu truva atının yayılımı hızla devam ediyor.

Truva atı, web sayfalarına eklenen kötü niyetli bir tür yazılım kodu parçası. Bu küçük yazılım, kullanıcıyı zararlı bir web sitesine yönlendirerek, diğer başka zararlı kodların indirilmesini sağlıyor ve böylece bilgisayardaki her tür kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayabilecek virüslere kapı açmış oluyor.

EMEA Bölgesi’ndeki hemen tüm ülkelerde ilk üç tehditin içinde yer alan truva atından olabildiğince uzak kalabilmek için "Autorun" yani “otomatik çalıştır“ özelliğinin devre dışı bırakılması ve güncel bir antivirus yazılımının kullanılması tavsiye ediliyor. 

'JS/TrojanDownloader.Pegel.BR'nin, bazı ülkelerde görülme oranı şu şekilde sıralanıyor: Avusturya (%14.55), İngiltere (%12.34), Belçika (%8.7), Çek Cumhuriyeti (%10.16), Danimarka (%11.87), Norveç (%10.10), Almanya (%9.16),  İrlanda (%7.99), İsveç (%6.33) Slovakya (%5.44).

Diğer tehditlere bakıldığındaysa: bir solucan türü olan Conficker, % 9.79 ile yine en sık rastlanan tehditlerin başında geliyor. Onu, INF/Autorun (%6.57) ve Win32/PSW.OnLineGames (%4.26) izliyor. Dördüncü sırada  %4.26 ile Win32/Agent bulunuyor.

Haberin kaynağı : http://www.yozgatli.org
Yozgat Birlik Beraberlik Dünyası