bozokların kardeşliği

BOZOKLARIN KARDEŞLİĞİ
Yozgatlı Dernekler Federasyonun Mamak'ta düzenlediği Geleneksel Arabaşı şöleni etkiliğinde ikibini geçkinYozgatlı'yı bir araya getirdi. Federasyon başkanı Ahmet KOÇ Programa katılanlara birlik çağrısında bulunan bir konuşma yaptı.


Yozgat Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç yaptığı konuşmada; Birlik beraberliğin ve gelişmenin tek adresi Yozgat olacak dedi. Federasyonun önemine dikkat çekerek, 8 dernekle başladığımız çalışmalarımızı şimdi yüze yakın derneğimizle sürdürüyoruz. Amacımız, sürekli göz ardı edilen insanlarımıza bir nebzede olsa sahip çıkmak. İnanıyoruz ki Yozgat, gelecekte gelişmişliğin ve kalkınmışlığın yeni adresi olacaktır. Belki de ilimizde yeni kurulan Bozok Üniversitesiyle yetinmeyecek, Sürmeli Üniversitesi, Kaymakam Mehmet Kemal Üniversitesi gibi üniversitelere sahip olacak. Bunun sağlanması için yapılabilecek işler sadece siyasilerimize, bürokratlarımıza değil, tüm hemşerilerimize düşmektedir" dedi.
13-17 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Yozgat Tanıtım Günleri Turizm Fuarı'na dikkati çeken Koç, Yozgat Valimizin başkanlığında toplanarak, sürekli bir araya geliyor, en ufak detaylarına kadar inceleyip, fuarımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz.Çünkü bu tanıtım Ankara'da geniş çaplı olarak yaptığımız ilk tanıtım olacak. Allah'ın izniyle dört ay süresince fuar iç ve dış alanlarını şölene çevireceğiz. Sizde göreceksiniz ki diğer iller bize gıpta ile bakacak" diyerek tüm Yozgatlıları ve Yozgat'ı sevenleri 13 Mayıs'ta gerçekleşecek olan fuarın açılışına ve etkinliklerine davet etti.
Programda yerini alan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankarada yaşayan yozgatlılara seferberlik ilan etti.
Yozgatlıların birlik ve beraberliğinin daim olmasını dileyerek, fuarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şentürk, "Amacımız Yozgat'ımızı en iyi şekilde tanıtmak. Bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz ve siz hemşerilerimizin de fuarımıza katılıp, bizleri onurlandırmasını diliyoruz ve çalışmalarımızda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız sn.Cemil Çiçek'e teşekkür ediyoruz" dedi.
Yozgatlı Başbakan Yardımcısı Sn. Cemil Çiçek Yozgat söz konusu olduğunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Hemşerilerini yalnız bırakmayan ve programda yoklama yaparak herkesin Yozgat için bir araya gelmesi çağrısında bulunan Başbakan Yardımcısı Çiçek,"Doyduğumuz yere karşı sorumluluğumuz olduğu kadar doğduğumuz yere karşı da sorumluluklarımız var. Yozgat bu ülkenin birliği ve dirliğini için can vermiş, kan akıtmış bir ildir. Büyük bir gururla dünyanın her yerinde Yozgatlı olduğumuzu Allah'a şükür söylüyoruz" dedi.Yozgat için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Sayın Çiçek, "Sadece işimiz düştüğünde hemşeriliğimizi hatırlamayalım. Türkiye'nin her tarafında var olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Bunun söylerken yüreğim acıyor. Başkaları binlerce insanlarla bir araya geliyor. Memleketi için güzel şeyler yapıyor. Soruyorum; Yozgatlı iş adamlarının bürokratların kaç tanesi şuan burada. Bu yalnızca siyasetçilerle olmuyor. Tek başına milletvekili ne yapabilir? Hep siyasetçi zan altında bırakılıyor. Neden 3 Yozgatlı bir araya geldi mi beş grup ortaya çıkıyor. Ben bana düşen vebalı vermeye hazırım. Yozgat meselesi olduğunda ne gerekirse yaparım. Ben bakanım başbakan yardımcısıyım havasına girmem. Yozgat söz konusu olduğunda üstüme düşeni yaparım" diyerek, Anakara'da gerçekleşecek olan Yozgat tanıtım günleri ve turizm fuarına tüm Yozgatlıların sahip çıkması ve doğduğu yere karşı sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.
Diğer Misafirlerimizden daha sonra konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yozgatlılar'ı Mamak'ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Allah birliğinizi, dirliğinizi bozmasın. Arabaşını içmeye değil, yutmaya geldik" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Yozgat Federasyonu halk oyunu ekibinin folklor gösterileriyle devam eden program, Kültür Bakanlığı sanatçıları ve Sıtkı Akın ve Beril Çetin Yozgat ve İç Anadolu türküleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.
Arabaşınalarını yutan hemşehrilerimize 13-17 Mayıs tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinda buluşmak üzere randevulaşılarak geceye son verildi.


Haberin kaynağı : http://www.yozgatli.org
Yozgat Birlik Beraberlik Dünyası